Lluís Rabell brindava per la consolidació del càrrec. El nou president, al capdavant també de l'Associació de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample, ha estat escollit entre una dotzena de candidatures per una àmplia majoria. Durant quatre anys encapçalarà aquesta nova junta. L'elecció no ha estat cap sorpresa i permet a la FAVB mantenir la línia d'actuació amb una junta enfortida. LLUÍS RABELL, president de la FAVB "Hi ha nous companys i companyes d'altres associacions d'altres sectors de la ciutat que no participaven a la junta i que ara s'hi incorporen. Concretament de la Barceloneta, de la Pau i del Besòs." A l'assemblea anual també s'hi han votat propostes per combatre la pobresa als barris, la privatització dels serveis públics i de la gestió de l'aigua o per posar fre a la pressió turística. En aquest sentit la FAVB ha presentat un pla de treball de cara als propers mesos que posa l'accent en la cohesió i la justícia social. LLUÍS RABELL, president de la FAVB "Considerem que el model de ciutat inclusiva, democràtica o cohesionada està amenaçat o en qüestió pel fet que cada cop hi ha diferències, desigualtats socials i injustícies més importants i és necessari una movilització o una removilització." Durant la jornada d'avui també s'ha fet públic el pressupost de la FAVB per aquest any, que és de 283.000 euros, un 20% menys que l'any passat. Una federació que continua amb un centenar d'associacions de veïns. Enguany s'hi suma la de la Teixonera i en surt la de Rambla de la Bordeta.

A l’assemblea d’avui s’hi havien presentat una dotzena de candidatures, però ja s’esperava que s’acabaria imposant la de Rabell, que és continuista amb la tasca de la junta anterior.

La 41a assemblea, sota el lema “Combatem la crisi a peu de carrer” també ha servit per presentar l’informe de gestió de l’any passat i marcar el full de ruta de la FAVB, com és el pla de treball i el pressupost, de cara a aquest 2013 que serà de 283.572 euros.