Per poder realitzar els robatoris amb força, l’estafador s’identificava amb documentació italiana falsa, accedia a gimnasos de luxe de la ciutat i sostreia diners en metàl·lic, rellotges de luxe i telèfons mòbils, dels armariets dels socis. Només amb els tres robatoris denunciats entre octubre i gener va obtenir un botí de prop de 12.000 euros.

Per altra banda, les estafes a Barcelona les va iniciar el passat 15 de gener quan el presumpte estafador, es va presentar com un empresari italià d’una marca de motocicletes de renom i va contactar amb una prostituta en una sauna de la ciutat comtal . Va contractar els seus serveis de companyia i li va oferir tres mil euros pels tres dies que havia d’estar a la capital catalana. La prostituta va accedir a la proposta de l’home i després de passar plegats la primera nit en un cèntric apartament de la ciutat, el detingut va manifestar la intenció de regalar-li un vehicle de gamma alta valorat en 21.000 euros.

El 21 de gener, l’estafador es va adreçar, sempre sota identitat italiana falsa, a una empresa de compra venda de vehicles al districte de les Corts i mitjançant el mateix tipus d’engany, va protagonitzar un delicte d’estafa emportant-se, sense pagar, un vehicle de gamma alta, ja posat a nom d’una de les prostitutes que l’acompanyava i que també havia estat estafada.

Durant els dies següents, l’estafador va obtenir diverses quantitats de diners en metàl·lic per part de les prostitutes amb falses promeses de pagaments i amb falsos ingressos bancaris totalment inexistents, amb la mateixa tècnica que realitzava les compres de vehicles, contractava allotjaments i d’altres tipus de serveis.

A partir del dia 22 de gener l’estafador va desaparèixer de Barcelona, sense avisar cap de les prostitutes estafades, deixant impagats tots els serveis contractats durant la setmana i emportant-se el vehicle de gamma alta. Les estafes denunciades als Mossos d’Esquadra per les víctimes durant tota la setmana van determinar la identitat real de l’estafador i gràcies al reconeixement positiu es va poder ordenar la recerca de l’home, qui tenia 10 antecedents per estafes anteriors, des de 2005, a tot el territori estatal, com ara Guadalajara, Galícia, Pamplona, València i Barcelona.

Finalment l’estafador, de 35 anys i de nacionalitat espanyola, va ser detingut l’1 de març a Madrid pel Cos Nacional de Policia. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.