GUILLERMO ROJO, col·lectiu Recreant Cruïlles "El que sí que volem és que l'espai sigui un espai obert pel barri i que el barri se'l faci seu. Que pugui haver-hi tota una sèrie d'activitats però sobretot que sigui un espai de trobada, que és el que no hi ha al barri." XAVIER RIU, organitzador de la festa reivindicativa "El nostre plantejament és que mentre no es facin els equipaments que seguim reivindicant com a mínim que ens ho deixin autogestionar."

L’antic convent de les Germanetes dels Pobres és, des que va passar a ser de titularitat municipal l’any 2006, un gran solar de 5.500 metres quadrats en estat d’abandonament. Per això, el col·lectiu Recreant Cruïlles, una entitat que va néixer a partir d’algunes assemblees locals del 15-M, fa temps que demanen que el recinte es pugui aprofitar per dur-hi a terme activitats per als ciutadans.

L’acte d’aquest dissabte ha estat reivindicatiu, però alhora festiu. Durant tot el dia s’hi han fet activitats com ara xerrades, capoeira, una bicletada o fins i tot una paella popular, entre altres. A més de reivindicació, es vol forjar una Esquerra de l’Eixample amb una vida de barri més desenvolupada.

Com que actualment el solar de les Germanetes continua tancat, totes les activitats s’hi han celebrat al voltant. El mur que tapa el recinte està decorat amb fotografies de veïns que demanen, en una frase, per a què els agradaria que l’antic covent fos utilitzat.