MANUEL ESTELLER, director del programa de l'IDIBELL "Aquest suport està destinat a un projecte d'investigació per estudiar un tumor de la infància, aquest tumor es diu retinoblastoma i apareix al fons de l'ull. El que farem és estudiar les alteracions genètiques que causen aquest tumor." JOSEP SÁNCHEZ, cap del Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica del Vall d'Hebron "Fonamentalment el que volem sempre és preservar en primer lloc la vida, però després preservar també l'òrgan i la visió, que són els aspectes fonamentals. A través d'aquest impuls a la investigació que es dóna al nostre grup del Vall d'Hebron i treballant conjuntament amb el grup del doctor Esteller, esperem progressar en el coneixement d'aquest tipus de tumor."

La Sala de Cròniques de l’Ajuntament ha acollit aquest dissabte els impulsors de la iniciativa “Un nen, un somriure”, que han volgut fer un homenatge a totes aquelles persones, artistes i empreses que han col·laborat en el projecte.

Després de l’organització de quatre concerts benèfics, els impulsors han recaptat un total de 23.000 euros, 16.000 dels quals seran destinats a la Fundació Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i al Grup de Recerca Translacional en Càncer Infantil, que es dediquen a la investigació del càncer infantil.

Els 7.000 euros restants els ha aportat l’organització Desafío Menorca, i seran destinats a l’organització d’un campament per a 10 nens que recentment s’han recuperat de la malaltia. L’empresa Air Hoteles també ha volgut col·laborar en la iniciativa i hi ha aportat 10 paquets de regal per als nens.