D'aquí a dos dies aquesta sala d'espera es començarà a omplir i avui els veïns del barri han tingut la primera presa de contacte amb les noves instal·lacions. ROSARIO CARRASCO "Muy bien, muy bien, porque teníamos que ir al Vall d'Hebron y aquí pues estaremos mejor." LOURDES CURIEL "S'ha fet esperar però és una bona notícia per al barri, i més en aquests moments que estem passant." El centre es posarà en funcionament de manera progressiva. Dilluns s'inicien els serveis relacionats amb la salut mental i també les urgències d'atenció primària 24 hores. JAUME ESTANY, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona "És un centre per a les urgències moderades i lleus. De manera que descarreguem a la Vall d'Hebron d'aquest tipus d'urgències. Els ciutadans han de saber que tenen un centre 24 hores, amb radiologia i laboratori, que pot resoldre gran part de les urgències." Urgències de complexitat mitjana i baixa que han de donar servei a 140.000 habitants. PERE SUBIRANA, director d'urgències del CUAP Casernes de Sant Andreu "Un pacient que té un dolor molt fort, que és un còlic de ronyó i està amb vòmits o amb un dolor molt intens, no està com per anar a veure el seu metge de capçalera, pot venir cap aquí. Un senyor que té un petit accident a casa i està sagnant i s'ha de cosir, vindrà cap aquí. Una cremada..." La primera i la segona planta d'aquest edifici encara estan buides i no s'obriran al públic dilluns. Aquí, en el futur, hi haurà un centre d'atenció primària però que encara no té data d'inauguració. També de cara al proper any el centre ha d'acollir hospitalització sociosanitària intermèdia, això vol dir que hi haurà ingressos de persones amb malalties cròniques.

L’equipament, que té set plantes, es posarà en funcionament de manera progressiva. Dilluns s’iniciaran els serveis relacionats amb la salut mental i les urgències d’atenció primària 24 hores. L’objectiu és que els ciutadans utilitzin aquest equipament per a urgències de gravetat mitjana i baixa i, d’aquesta manera, descongestionar l’Hospital de la Vall d’Hebron. El nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària Casernes de Sant Andreu tindrà una superfície de 500 metres quadrats i ha de donar servei a 140.000 habitants.

A banda de les urgències, el nou espai integral de salut a les antigues casernes de Sant Andreu també incorporarà, a partir de dilluns, centres de salut mental. De fet, tres centres ja existents es traslladaran fins aquí. Es tracta del  Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) Sant Andreu, actualment ubicat en un mòdul dins el recinte de Can Fabra; el Centre de Salut Mental d’Adults de Sant Andreu, fins ara ubicat a l’edifici del Parc de la Pegaso; i el Centre de Dia de Salut Mental d’Adults de Sant Andreu, actualment ubicat al carrer Francesc Tàrrega.

En el futur, l’equipament -de 19.000 metres quadrats- també acollirà un centre d’atenció primària i disposarà de llits d’hospitalització sociosanitària intermèdia. Això vol dir que hi haurà ingressos de pacients de malalties cròniques. Malgrat això, encara no s’ha fixat una data per a la posada en marxa d’aquests serveis.