El número dos dels comuns, Jordi Martí, reclama que les negociacions perquè Bcomú entri al govern municipal comencin “al més aviat possible”. Reconeix que les converses per a la investidura de Pedro Sánchez estan allargant aquest període del que anomena “govern provisional” de Jaume Collboni, i confia que passat aquest 11 de setembre es pugui fer “un govern fort d’esquerres a Barcelona”. Martí ho ha dit durant l’ofrena floral a Rafael Casanova amb motiu de la Diada 2023, a la qual no ha assistit la líders dels comuns Ada Colau per “motius familiars”.

El regidor dels comuns ha reconegut que, de moment, no hi ha negociacions obertes amb l’equip de l’alcalde. “Hi han converses informals”, admet. Considera, però, que haurien de començar “al més aviat possible i sortir de la provisionalitat, que no és el que li convé a la ciutat”. “Barcelona no pot estar sotmesa a avatars polítics que la depassen sinó que ha de tenir projecte propi”, reclama.

Una Diada amb “menys escridassades”

Per Martí aquesta Diada està molt marcada per la negociació i la tensió al voltant de la investidura del Govern espanyol. “És una decisió transcendental, també per l’independentisme”, considera. En aquest context, però, considera que l’ambient està menys crispat que en anteriors diades: “Hi ha menys escridassades”. Creu que “les coses no només s’han estabilitzat sinó que hi ha voluntat d’entendre’s”.

Què vols saber de la Diada 2023 a Catalunya?