dia pare 2025 quan es

Vols saber quan és el Dia del Pare 2025? Es tracta d’una festivitat que coincideix amb el dia de Sant Josep i que sempre arriba abans del dia de la mare. La data, però, varia en funció de cada país. Si no vols oblidar-te d’enviar la teva felicitació i/o preparar un bon regal per aquesta ocasió, a continuació et detallem quan és el Dia del Pare 2025 i quin és l’origen d’aquesta celebració.

Ja t’avancem que el dia del pare se celebra la mateixa jornada cada any, a diferència del dia de la mare, que és el primer diumenge del mes de maig.

Quan és el Dia del Pare 2025?

El dia del pare té una data fixa marcada al calendari. Cada any se celebra el 19 de març, dia de Sant Josep, que segons la religió cristiana és el pare de Jesús.

La data, però, no és la mateixa a tot arreu. Als Estats Units se celebra el tercer diumenge de juny, una tradició que segueixen altres països com l’Argentina, Mèxic o Xile.

Orígens del dia del pare

La celebració del dia del pare a Espanya està molt vinculat a Manuela Vicente Ferrero, una professora d’una escola de Madrid que va celebrar diverses activitats amb les seves alumnes per homenatjar els pares. La data triada va ser el 19 de març, dia de Sant Josep.

Tal com explica la Universitat San Pablo, la iniciativa va arribar fins a un comerç famós de la capital que va estendre la tradició d’obsequiar els pares al mes de març.