(ACN/Redacció) Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona cinc persones, dos homes i tres dones, d’entre 18 i 21 anys per pertànyer a un suposat clan familiar que es dedicava a robar joies i rellotges a gent gran. El valor dels objectes robats arriba a gairebé 87.000 euros. Segons el cos, actuaven sempre amb un mateix patró, ja que es tractava de robatoris violents a persones d’entre 65 i 90 anys a la via pública, concretament de rellotges d’alta gamma i joies d’or.

Els Mossos els van detenir el 25 de novembre a Barcelona després d’un intent de robatori frustrat a Castelldefels i la jutgessa del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú en va decretar l’ingrés a presó. Se’ls acusa de 10 delictes de robatori amb violència, sis delictes de lesions, un de furt i pertinença a grup criminal. Els fets van tenir lloc a Sitges –en dues ocasions–, Malgrat de Mar, Sant Cugat del Vallès, Calonge, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Quirze del Vallés, Calonge i Castelldefels.

Precisament va ser a la darrera localitat quan el 25 de novembre tres de les persones investigades van abordar un home gran per treure-li l’anell i el rellotge que portava sense poder-ho aconseguir. Poc després d’aquest fet, els investigadors van interceptar els autors a Barcelona, i els van detenir.

Dos escorcolls a Barcelona

Arran de les detencions es van fer dos escorcolls a Barcelona, a domicilis de dues persones investigades que també van quedar detingudes i on es van trobar diverses joies sostretes, diners i roba que es veu en les imatges enregistrades durant els robatoris. També es van intervenir quatre vehicles amb els que actuaven. Al setembre, els Mossos van detenir un home acusat de quatre robatoris violents a gent gran al districte de Sants-Montjuïc i a un altre lladre mutireincident de joies que, en la fugida, es va empassar una cadena d’or.