Els veïns de Sant Andreu s’han mobilitzat contra el tanatori que s’ha de construir a les antigues casernes. Asseguren que, més enllà del tipus d’equipament, estan en contra de com s’ha fet: d’esquena als ciutadans i sense respectar els acords als quals s’havia arribat. Sílvia Giménez és una de les manifestants i membre de l’Associació de Veïns de Sant Andreu Nord. Explica que els veïns consideren que l’Ajuntament ha incomplert la seva part del tracte: “S’havia estat negociant durant 14 anys i ara resulta que el Consorci de la Zona Franca ha comprat una part dels territoris i volen posar-hi un tanatori de gestió privada, quan és en sòl públic”, exposa la veïna.

Per tot plegat, desenes de persones s’han concentrat aquest dimarts a la plaça d’Orfila, just al davant de la seu del districte de Sant Andreu, on han llegit un manifest contra la construcció d’un tanatori. La mobilització s’ha fet coincidint amb la comissió de seguiment de la urbanització de les antigues casernes que se celebrava a l’interior de l’edifici.

14 anys de retard a les casernes

Els equipaments de les casernes són una reivindicació que ve de lluny. Acumulen diversos retards, que han generat el rebuig del veïnat. Aquest 2020 ja fa 14 anys que els veïns esperen que l’espai que un dia van ocupar les casernes de Sant Andreu s’ompli d’equipaments per al districte.

Gràcies a un acord entre l’Ajuntament i la Zona Franca, es van prometre diversos equipaments als solars buits, com ara una escola bressol. Fa prop d’un any que es va licitar el primer edifici d’habitatges a les casernes, però els veïns lamenten que la major part encara està per construir.