Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts un home de 27 anys com a presumpte autor de quatre robatoris violents al barri de la Marina, al districte de Sants-Montjuïc. Els agents el van arrestar “in fraganti” després que assaltés una dona i li sostragués la cadena que portava penjada. Aquest divendres va passar a disposició judicial i va ingressar a la presó.

Perfil de les víctimes: persones grans i soles

L’home seleccionava minuciosament les víctimes, totes del mateix perfil: persones grans que caminessin soles pel carrer, de manera que no es poguessin defensar. L’autor seguia els ancians, hi establia conversa per distreure’ls i els robava les joies que duien penjades al coll o al braç d’una forta estrebada. En un cas, l’autor va assaltar un home de 86 anys a qui va tirar a terra violentament, tot i que anava amb crossa i passejava el gos.

En menys de 10 dies hi va haver tres robatoris similars al districte de Sants-Montjuïc. Per això els Mossos hi van intensificar les patrulles, especialment de paisà. Finalment, el presumpte autor dels fets va ser detingut “in fraganti” al barri de la Marina i, tot i que va intentar fugir i va agredir diversos policies, els Mossos van recuperar i retornar la joia robada.

La detenció ha tingut lloc en el marc de l’operació Tremall, que ha estat en marxa tot l’estiu per identificar i detenir lladres multireincidents amb l’objectiu que acabin ingressant a la presó.