proves VIH

La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i BCN Checkpoint cerquen persones que vulguin participar en l’assaig clínic MOSAICO. Es tracta d’un estudi internacional en fase tres per avaluar l’eficàcia d’una vacuna preventiva per VIH-1 que promou la farmacèutica belga Janssen. L’Hospital Germans Trias i Pujol és un dels set centres espanyols que hi participen. La farmacèutica vol reclutar 3.800 persones a tot el món, 250 de les quals a l’estat.

La vacuna s’administrarà a la unitat de VIH de l’hospital, a Badalona, i el seguiment mèdic es farà a les instal·lacions de BCN Checkpoint, a Barcelona.

Requisits per participar-hi

Per participar en l’estudi cal ser ser un home o una persona trans d’entre 18 i 60 anys, tenir sexe amb altres homes o persones trans, no tenir el VIH, i no estar prenent PrEP (Profilaxi preexposició) ni tenir pensat fer-ho properament. També es demana disponibilitat per poder seguir el calendari de visites que marca l’estudi, que tindrà una duració de 24-30 mesos.

Per inscriure’s a l’estudi cal omplir un formulari al web socrecerca.com. Si es compleixen els requisits, el personal de la Fundació Lluita contra la Sida contactarà amb els voluntaris per informar-los amb detall de les particularitats de l’estudi.

Dia Mundial de la Sida

D’altra banda, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses ha posat en marxa la campanya #laotrapandemia, coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, l’1 de desembre. La campanya vol conscienciar de la importància de no abandonar la investigació sobre la sida, tot i estar en temps de pandèmia per la covid. Precisament, durant la pandèmia el nombre de casos diagnosticats s’ha reduït dràsticament. La Fundació recorda que el 2019, 690.000 persones van morir al món per malalties relacionades amb la sida, i que actualment 38 milions de persones viuen amb el VIH.