(ACN) Infermeres de Catalunya ha engegat aquest diumenge una campanya de recollida de signatures en línia per sumar adhesions a una petició dirigida als diputats del Parlament, en la qual s’insta el govern a atendre les demandes del col·lectiu.

El document demana a l’executiu que classifiqui les infermeres al grup professional A1, que destini una partida dels pressupostos del 2024 a reconèixer econòmicament aquesta nova classificació com a facultatives i que reconegui les especialitats infermeres amb el nivell salarial corresponent.

L’acció arriba després d‘un mes de vaga indefinida iniciada per aconseguir totes aquestes millores laborals. Les signatures recollides es presentaran al Parlament durant aquesta negociació dels pressupostos 2024.

Un mes de mobilització al carrer

A més, la iniciativa s’ha engegat l’endemà de la manifestació que aquest dissabte va reunir unes 6.000 persones, segons el sindicat, i 3.500 segons la Guàrdia Urbana. La protesta va recórrer diversos carrers cèntrics amb parada final a l’Estació de França, símbol escollit per a “l’exili” al qual es veuen “condemnades” les professionals.

El col·lectiu inicia ara aquesta nova acció “per posar fi a la violència institucional contra les infermeres”, mentre el Comitè de Vaga continua amb les negociacions amb el Departament de Salut. En aquest sentit, Infermeres de Catalunya creu que Salut “ha fet passos” per apropar posicions, tot i que “no són suficients encara”.

Propera reunió amb Balcells

Els representants de les infermeres demanaran una nova reunió amb el conseller Manel Balcells aquesta setmana entrant, i també amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i la ministra de Sanitat, Mónica García. També han anunciat que la vaga continua i que properament s’anunciaran noves accions.