Els veïns del carrer de Galileu han estrenat la pacificació amb plataforma única entre l’avinguda de Madrid i el carrer de Can Bruixa. Les obres han disposat d’un pressupost d’1,9 milions d’euros i han tingut una durada d’11 mesos.

L’actuació ha permès renovar una superfície de 3.360 m² amb un paviment de pedra natural granítica i escocells per a 32 arbres nous, que arribaran quan acabi la situació de sequera. Se’n van retirar 66 durant els treballs.

Limitat al pas de veïns

El trànsit de vehicles ha quedat limitat al pas de veïns i a l’accés a la benzinera que hi ha al carrer de Galileu. La intenció és crear un espai d’ús veïnal segur i continu. La reforma busca potenciar el comerç de proximitat i promoure els usos socials de l’entorn.

Aspecte de l’encreuament entre Evarist Arnús i Galileu

Deixa de ser un carrer estret amb trànsit

Els veïns han rebut amb satisfacció la remodelació del carrer de Galileu. L’Alícia, per exemple, explica que aquest carrer “sempre havia estat estret i amb trànsit” i que ara s’hi pot caminar bé. L’Ignasi afegeix que li agrada molt que s’hagi fet un carrer per als vianants però observa que encara hi queden coses a fer. L’Àlex, comerciant, creu que això donarà molta visibilitat als comerços.

El projecte de reforma del carrer de Galileu va en la línia de la petició que els veïns i comerciants van plantejar l’any 2019 al districte de les Corts.