Alzheimer gent gran

(ACN) Els Mossos d’Esquadra van detenir l’11 d’abril un home de 62 anys que robava a domicilis de gent gran fent-se passar per operari d’una companyia elèctrica. Les víctimes eren persones d’edat avançada i el “modus operandi” de l’autor era sempre el mateix: manifestava a les víctimes que hi havia alguna mena d’incidència o avaria i que ell era allà per arreglar-la. Va cometre quatre fets similars entre els mesos de març i abril a diversos domicilis del districte de Sant Martí. El detingut tenia nombrosos antecedents per fets similars i va passar a disposició judicial el dia 13 d’abril.

Trucava als timbres dels domicilis

L’home aprofitava per accedir al bloc de pisos quan alguna de les víctimes hi entrava. Si li demanaven qui era i que estava fent, responia que era de la companyia de la llum i que havia de fer comprovacions al comptadors. En altres ocasions trucava als timbres de la porteria fins que algú li donava accés a la finca.

Quan les víctimes obrien la porta del domicili, insistia que havia de fer comprovacions a l’interior de l’habitatge. Si no l’hi permetien l’accés hi entrava igualment i s’hi quedava contra la voluntat de les víctimes. Els demanava que obrissin els llums de diferents habitacions, moment que aprofitava per robar els objectes de valor o diners que trobés. Quan ja els tenia marxava del lloc sense avís.

Enxampat en una finca del carrer de Rogent

Les investigacions es van iniciar en rebre les denúncies de les persones afectades al districte de Sant Martí. Els Mossos van iniciar un dispositiu policial a la zona i l’11 d’abril el van localitzar a les 8.45 h. El van seguir i, una hora més tard, el van veure entrar en una finca del carrer de Rogent, aprofitant que estava oberta, d’on va sortir una estona més tard.

Mentre uns agents localitzaven la persona que vivia en aquest domicili i que podia ser la víctima següent, uns altres agents van aturar l’autor. La senyora del domicili del carrer de Rogent va manifestar que l’home que havien aturat els agents havia anat al seu domicili fent-se passar per operari de la companyia elèctrica i que li havia robat un telèfon mòbil i diners.