Autor: @Bcnsingular

Esquerra Republicana demanarà al govern municipal la revisió integral del catàleg de patrimoni de la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu d’actualitzar les fitxes dels elements existents i incorporar-n’hi de nous que actualment no estan protegits, però que consideren que tenen un valor identitari i simbòlic per a la ciutadania. La proposició es presentarà en comissió aquesta setmana.

A més, els republicans plantegen la creació d’un catàleg obert i digitalitzat, accessible per a tothom i que serveixi com a plataforma per a la recopilació i l’estudi d’elements patrimonials nous. ERC també proposa la creació de taules de patrimoni interdisciplinàries amb participació ciutadana, per assegurar “una presa de decisions transparent i inclusiva”.

Conservar els elements identitaris

La presidenta del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Alamany, ja va anunciar fa uns dies la voluntat de revisar el catàleg de patrimoni de la ciutat, al mateix temps que demanava a l’Ajuntament per quina raó la cocteleria Balius està obligada a treure l’enrajolat d’estil anys 70 per restaurar la finca.

En la mateixa línia, el portaveu d’ERC, Jordi Castellana, ha remarcat que la proposta és fruit d’una reflexió sobre la supervivència dels elements identitaris barcelonins en l’espai públic. “Ens hem de preguntar si és acceptable, com a ciutat, que els elements de patrimoni puguin arribar a desaparèixer sense cap normativa que les protegeixi”, ha assenyalat.