La Guàrdia Urbana ha detingut un home, la matinada d’aquest dimecres, després d’activar una vigilància específica per atrapar un piròman actiu. Els agents patrullaven a peu i de paisà pel barri de Sant Martí de Provençals perquè tenien la sospita que hi havia una persona, ja identificada per fets semblants anteriorment, que podria estar cremant mobiliari urbà per la zona. De fet, unes hores abans s’havia incendiat un contenidor al carrer de Pere IV.

De fet, mentre feien la vigilància, s’ha avisat els agents que hi havia un segon incendi d’un contenidor al carrer del Concili de Trento i poc abans de les 4 h han localitzat el presumpte autor al carrer de Bac de Roda. El sospitós presentava una actitud vigilant i nerviosa i la Guàrdia Urbana ha decidit seguir-lo de prop.

Poc després l’home s’ha parat davant d’un contenidor del carrer del Perú i ha començat a manipular-lo des de dins, fins que que s’ha calat foc i ha sortit corrent. Els agents han aconseguit aturar-lo i li han trobat un encenedor que duia ocult. Finalment l’han detingut per un delicte de danys. L’home ja tenia antecedents per fets similars.

La crema de contenidors, un problema recurrent a la ciutat

La crema de contenidors és un problema recurrent a la ciutat, especialment al districte de Sant Martí. El mes de març es van produir dos incidents: el 27 la Guàrdia Urbana va enxampar “in fraganti” un piròman cremant un contenidor al carrer del Tenor Masini, a Sants, i el 15 un foc molt virulent va cremar un contenidor de brossa orgànica de l’avinguda d’Icària i va provocar una gran fumarada. Al gener també van cremar tres contenidors situats als carrers de Huelva i Puigcerdà i la rambla de Guipúscoa, al barri del Besòs i el Maresme.

Poc abans, el mes de novembre, la Guàrdia Urbana va detenir un home que en va cremar 21 en una sola nit a l’Eixample i a Sant Martí. I un mes abans, a l’octubre, la policia també va arrestar el sospitós d’haver provocat danys en contenidors, també a Sant Martí. Al juliol, hi va haver un altre detingut acusat d’haver cremat desenes de contenidors i motos