La Guàrdia Urbana ha detingut l’autor de la crema intencionada de vuit contenidors al districte de Sant Martí. L’arrest es va dur a terme aquest diumenge i la col·laboració ciutadana ha estat clau per poder identificar-lo.

Segons ha informat la policia barcelonina, a més de cremar els contenidors, el detingut també va provocar danys a dos turismes i dues motos que estaven aparcats en un dels punts on va actuar. L’home va fugir quan va ser sorprès per un testimoni i, precisament la descripció que va fer aquesta persona de l’autor dels fets, ha permès que se l’hagi pogut detenir.

Un altre detingut el mes de juliol

El mes de juliol, la Guàrdia Urbana també va detenir un altre home, acusat d’haver cremat desenes de contenidors i motos. En aquest cas, va actuar al districte de l’Eixample.

No es tracta d’un fet inusual a la ciutat. El juliol del 2022, la Guàrdia Urbana buscava dos presumptes piròmans per haver cremat diversos vehicles i contenidors al barri de la Guineueta. Un any abans, l’octubre del 2021, la policia va detenir un home de 27 anys per haver provocat set incendis en una única nit a Sant Andreu.