La plataforma Stop Concerts alça la veu en l’inici de la temporada de concerts i festivals al Fòrum, just el dia en què el Primavera Sound obre les portes. Enric Navarro, president de Stop Concerts i vocal de la Xarxa Veïnal contra el Soroll, assegura que lluitaran perquè concerts i festivals “marxin del Fòrum perquè s’ha privatitzat l’espai en benefici de quatre promotors i hotelers”. “No podem permetre que Barcelona faci un macronegoci amb tot això”, denuncia.

Una segona demanda contra el soroll

El veïnat afirma que actualment les negociacions amb l’Ajuntament “estan trencades” i que “no hi ha diàleg”. Es queixen que els festivals que s’hi programen finalitzen a les 6 h i això afecta negativament el seu descans. “Fins i tot rebem trucades d’associacions del Maresme que ens alerten que els arriba el so del Fòrum quan hi ha festivals”, afirma Navarro.

Per tot això, la plataforma preveu interposar una segona demanda contra el soroll i perquè s’aturin els macrofestivals al Fòrum. La primera demanda es va arxivar de forma provisional.

L’Ajuntament defensa la ubicació

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha recordat que, des de l’any passat, limita l’horari d’obertura de bars i establiments de 24 hores durant el Primavera Sound per reduir les molèsties als veïns i que també es tanca el Parc de Diagonal Mar. Defensa, a més, que “només el Parc del Fòrum disposa d’un espai a l’aire lliure que pugui acollir festivals de gran format” i amb escenaris de concerts simultanis. El fet de ser al costat del mar i amb la ronda del Litoral pel mig, afegeixen, “minimitza el nombre de veïns als voltants”.

En tot cas, assenyalen que han limitat els actes al Parc del Fòrum més enllà de les 23 h a un màxim de 25 dies l’any: els 10 dies de la Feria de Abril i els 15 dies per a festivals com el Primavera Sound, el Cruïlla, el Brunch, l’OffWeek, el Cara B i la Telecogresca. A més, afegeixen fonts municipals, en tots els esdeveniments “es fan controls de sonometria per garantir que es compleixen les normatives de sonoritat”, es reforcen la neteja i seguretat de l’interior i els voltants —amb la col·laboració econòmica dels promotors— i s’amplia el transport públic perquè els assistents als festivals deixin la zona al més ràpid possible.