El projecte social de Càritas (Moda-re), juntament amb la cadena comercial Alcampo, impulsen el primer córner de roba de segona mà en un centre comercial de Barcelona. Aquesta iniciativa social, gestionada per la Fundació Formació i Treball, està ubicada a la zona tèxtil de l’hipermercat i té més de 700 referències amb preus que oscil·len entre els 2 i els 20 euros.

La iniciativa és una experiència pionera en el sector de la venda al detall i busca afavorir la reutilització de roba i la inclusió sociolaboral de col·lectius vulnerables, així com de persones en risc d’exclusió social. El projecte social Moda-re busca la reincorporació d’aquestes persones al mercat laboral un cop hagin assolit les competències professionals necessàries.

Moda-re valora ampliar-se a escala estatal

Aquesta proposta, però, es va iniciar el passat mes de maig en una altra superfície d’Alcampo a Sant Boi de Llobregat. La intenció de la cadena és estendre el projecte al llarg de tot el territori espanyol durant els propers mesos per tal d’afavorir la reducció de residus tèxtils i promoure la contractació de persones en sectors com el transport, la classificació industrial o l’atenció al client.