Alguns veïns del Poblenou viuen intranquils quan es fa fosc. L’Àngels Olmos, que viu al passeig de Garcia Faria, denuncia que pràcticament cada dia quan arriba la nit s’incendia algun contenidor al barri de forma intencionada. El darrer episodi ha estat fa unes hores al passeig del Taulat. “Han cremat un mateix contenidor fins a dues vegades”, denuncia l’Àngels. Això mateix ha passat en carrers com el d’Espronceda, Roc Boronat i Pallars, entre d’altres. La veïna assegura que aquests fets són a tot el barri, i que fins i tot han arribat a la superilla del Poblenou.

contenidor cremant a Poblenou

Reclamen policia de paisà per enxampar-ne els autors

Tant ella com altres veïns afectats reclamen a l’Ajuntament que resolgui aquesta situació. Per això, volen que hi hagi “vigilància al barri” per erradicar els actes vandàlics i proposen que hi hagi agents de paisà per arrestar-ne els autors. “Hem de controlar-ho perquè algun dia hi haurà una desgràcia”, afirma. Segons el president de l’Associació de Veïns del Front Marítim, l’Amador Monleón, no tenen previst realitzar cap dispositiu de vigilància veïnal però es planteja si al final, com s’ha fet en altres municipis, caldrà tornar a adoptar la figura del sereno, el senyor que obria les portes als veïns a la nit però que també vetllava per la seguretat al barri.

contenidor cremat a Poblenou

Els veïns estan espantats perquè la crema de contenidors és molt pròxima als arbres i també als edificis. Només fa 10 dies que es van incendiar de forma intencionada set vehicles, un local i tres contenidors al barri. Tant l’Àngels com els altres afectats es pregunten “què està passant” al Poblenou perquè “sempre ha estat un barri tranquil”.

La Guàrdia Urbana n’investiga la crema

Per la seva banda, l’Ajuntament assegura que la Guàrdia Urbana està investigant els fets. Des de finals d’any i fins ara s’han cremat una quarantena de contenidors al Poblenou. La zona més afectada és la dels carrers de Pallars i de Roc Boronat. Els veïns afirmen que des del gener ja s’han cremat 25 més.

contenidor cremat a Poblenou