Tot va quedar en un ensurt, però els tècnics volen assegurar-se que no es tornarà a produir un despreniment com el de diumenge passat a Santa Maria del Mar. Aquest dilluns, l’arquitecte responsable de la rehabilitació, l’arqueòloga en cap i els tècnics han inspeccionat centímetre a centímetre la façana. I segons ha explicat a betevé el rector de la parròquia, Salvador Pié, han comprovat que les pedres que van caure ho van fer des d’un punt remodelat fa tres dècades.

Els fragments de carreus que s’han desprès estaven situats a la zona on es va enretirar l’antic pont que comunicava amb el pla de Palau i que es va enderrocar el 1989. El pont es pot apreciar a l’esquerra d’aquesta imatge de l‘Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Foto: Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Tot apunta que durant aquella remodelació es va fer servir un tipus de ciment de qualitat baixa, i per això, algunes de les pedres van caure fa uns dies.

Aquesta és raó per la qual s’ha volgut revisar que tot estigui en ordre. Els tècnics no hi veuen cap dany estructural i la façana està en bon estat. Ara bé, volen revisar-ho tot en detall.


Una tela de protecció

Tot i que es descarta que es puguin produir més despreniments, per precaució i per curar-se en salut, aquest mateix dimecres s’instal·larà una tela de protecció en aquest punt de la façana. Es fa especialment amb la vista posada a la Diada 2023. L’11 de setembre, s’espera una gran afluència de gent en aquesta zona de la ciutat.