santa maria mar

Tot i que després del despreniment d’aquest dissabte al vespre a Santa Maria del Mar els Bombers van determinar que no hi havia risc que caiguessin més elements de la façana, la basílica quedarà coberta amb una reixa de protecció en les properes hores per prevenció, especialment tenint en compte que durant la Diada 2023, l’11 de setembre, s’espera una gran afluència de gent.

Aquest dimarts cap a les 11 del matí està previst que es tornin a inspeccionar els murs des d’una grua i es comenci a instal·lar una reixa de protecció que es mantindrà “durant el temps que calgui”, apunten fonts de l’Arquebisbat de Barcelona. “Gràcies a Déu no hem tingut cap desgràcia humana“, ha comentat Salvador Pié, rector de la parròquia. Abans de tapar-la, a més, es tornaran a inspeccionar els murs des d’una grua.

Obres a l’interior de l’edifici

Aquesta és la decisió que han pres l’arquebisbat de Barcelona i la parròquia de Santa Maria del Mar, assessorats per un arquitecte que, paral·lelament, està elaborant un informe que properament farà arribar tant a la Generalitat com als responsables eclesiàstics. Aquest arquitecte coneix bé el temple ja que, a banda de l’estudi que està elaborant dels murs exteriors, és el responsable de les obres que es fan a l’interior.