Un despreniment a la façana de l’església de Santa Maria del Mar va posar en alerta els serveis d’emergències dissabte al vespre. Va passar al voltant de les 20 h, moment en què els Bombers van rebre l’avís de caiguda d’una pedra de la basílica. Segons fonts de l’Ajuntament, dues dotacions de Bombers es van desplaçar a la zona a tocar del Fossar de les Moreres per revisar i sanejar la façana de l’edifici.

Un veí assegura que, en caure la pedra, “molta gent va venir a la zona per veure què havia passat“. Afegeix que, de sobte, “el carrer es va omplir de policia i de bombers que venien a treballar a la façana”. Unes tasques que, segons el veí, van acabar cap a les 22 h.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van acordonar la vorera del carrer de Santa Maria, a l’altura del número 8, per poder fer les tasques necessàries. A causa de les hores del vespre i la poca llum natural, el cos de Bombers va fer servir frontals per revisar la façana amb exactitud i comprovar que no hi hagués cap altra part afectada.

Des de la basílica de Santa Maria del Mar asseguren que aquest mateix dilluns faran una primera revisió de la façana que dona al Fossar de les Moreres. L’objectiu és determinar el més aviat possible les causes que han provocat la caiguda de la pedra i les actuacions que cal fer a partir d’ara, si se n’han de fer.

Les causes climatològiques, les més probables

Fonts de la basílica expliquen que, tot i que caldrà esperar el resultat dels estudis que començaran aquest dilluns, ara per ara la causa més probable de la caiguda serien els factors climatològics. És a dir, les dilatacions i contraccions que pateixen les pedres amb els canvis bruscos de temperatura, com els que s’han viscut, per exemple, a finals d’aquest estiu.