(ACN) L’AFA de l’Escola Auditori, al barri de la Llacuna del Poblenou, ha dut a terme una encartellada reivindicativa per rebutjar un nou inici de curs en barracons i reclamar que finalitzin les obres del nou edifici del carrer de Zamora.

Les famílies han enganxat cartells a la nova tanca exterior del centre per denunciar les “penoses condicions en què l’alumnat viurà la tornada a l’escola”. Després de sis anys de demora, la previsió era que aquest setembre els estudiants poguessin començar el curs al nou espai. Malauradament, aquest agost el Consorci d’Educació va informar al centre que el calendari s’endarreria després que l’empresa constructora es declarés parcialment insolvent.

Segons ha explicat l’AFA del centre educatiu, dilluns passat, 4 de setembre, va celebrar-se una reunió a la qual van assistir les famílies de l’escola, part de l’equip docent i representants del Consorci d’Educació de Barcelona. La trobada va servir perquè els representants municipals presentessin a la comunitat educativa les solucions temporals.

L’AFA ha assegurat que aquestes propostes són “insuficients”, ja que després de sis anys “el centre seguirà sense gimnàs, ni biblioteca, ni ascensor o cuina pròpia”. A més, ha alertat que el fet d’estar situat davant de la discoteca Razzmatazz fa que l’equipament pateixi problemes de seguretat i neteja.

Sense data de trasllat

Pel que fa a l’estat actual de l’obra de la ubicació definitiva, el Consorci no va donar cap data de previsió de finalització. “Si bé l’endarreriment de la primera fase de l’obra (planta baixa, primera planta i part de la segona) es troba sobre els tres mesos de retard, tant l’escola com l’AFA va posar sobre la taula la possibilitat de no fer el trasllat fins que els treballs no estiguin completament acabats“, ha assenyalat l’AFA.