Raval Rebel i el Sindicat d’Habitatge del Raval han exigit a l’Ajuntament mesures urgents respecte a la situació que viu el bloc de pisos del número 6 del carrer d’Espalter, al barri del Raval. Aquest divendres han ocupat durant una estona la seu del districte de Ciutat Vella. Des d’allà han denunciat públicament “la deixadesa, les mentides i la manca de compromís de l’Ajuntament”, després d’un any i mig de negociacions amb el fons d’inversió estranger propietari del bloc.

Segons han explicat, el consistori, que actua de mediador entre veïns i propietat des de fa més d’un any, no els informa dels avanços de les negociacions i no ha aconseguit cap mena d’acord amb la propietat. Ni tan sols han arrencat el compromís que s’aturin els desnonaments mentre duren les converses.

S’atura el desnonament?

El regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat a betevé que l’Ajuntament ha demanat a la propietat que aturi tots els desnonaments mentre duri la negociació, i a través d’una piulada a Twitter, assegura que el desnonament previst pel 4 de febrer, queda aparcat. Amb tot, assegura que s’està treballant per trobar una solució satisfactòria per a tothom.

Tres anys sota amenaça de desnonament

El fons és propietari d’aquest habitatge des del maig del 2017. Segons expliquen els veïns, la nova propietat es va negar a renovar els contractes de lloguer, però moltes famílies es van negar a marxar. Des d’aleshores, els veïns asseguren que viuen sota amenaça de desnonament constant i han denunciat en el passat extorsions i amenaces per part del propietari.

El 4 de febrer, nova alerta per desnonament

Els veïns i les entitats alerten d’una nova data de desnonament a l’edifici, el 4 de febrer, a l’habitatge del 3r 2a, que viurà el seu segon intent de desnonament. L’anterior es va aconseguir aturar gràcies a la pressió veïnal.