Tot i que l’OMS no ha establert cap restricció en els desplaçaments per l’emergència internacional per coronavirus de la Xina, diverses companyies, entre les quals hi ha Iberia, han cancel·lat els vols al país asiàtic. Davant d’això, des de l‘Associació Empresarial d’Agències de Viatges (ACAVE) recomanen als qui ja tenien un viatge contractat a la Xina o bé ajornar-lo, o bé cancel·lar-lo i buscar una altra destinació.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, el president d’ACAVE, Martí Sarrate, ha explicat que aquestes són les alternatives que s’estan donant als clients amb viatges contractats. Sarrate no té xifres, però assegura que la majoria de clients estan optant per la cancel·lació sense que això tingui un cost addicional per a ells. “Aquesta és una causa de força major”, explica Sarrate, que qualifica de “bona notícia per al sector” el fet que les cancel·lacions siguin gratuïtes.

Els turistes xinesos tampoc no venen

Pel que fa als turistes xinesos que visiten Catalunya, Sarrate diu que el sector està a l’expectativa del que pugui passar. El govern xinès ha desaconsellat als turistes que van en grup viatjar, i caldrà veure quines conseqüències pot tenir aquesta mesura. El turisme xinès ha crescut un 47 % a Espanya durant el 2019. “A més, és un turista amb molta qualificació, perquè té una despesa diària molt elevada“, puntualitza el president d’ACAVE.

Sense anul·lacions pel Mobile

Des d’ACAVE també asseguren que no han tingut cap anul·lació d’inscripcions del mercat xinès pel Mobile World Congress. Creuen que el saló es podrà desenvolupar dins de la normalitat, sobretot perquè aquí no s’ha detectat cap cas d’infecció per coronavirus, i que únicament s’incrementaran els controls.

Podeu escoltar l’entrevista completa a Martí Sarrate, president d’ACAVE, aquí: