De les sis famílies afectades, dues tenen fills menors d’edat i una dona fa 50 anys que hi viu. En aquest cas, denuncien que el propietari, un inversor israelí que va adquirir la finca a través de la societat Olno Espalter 6 SL, l’ha pressionat perquè renunciï al contracte indefinit, però ella s’ha negat constantment a deixar el pis.

A les cinc famílies restants se’ls va acabar el contracte de lloguer la primavera del 2017, però no han marxat perquè, asseguren, que no es poden permetre pagar els preus d’habitatge que es demana actualment. Amb aquesta negativa a deixar els pisos, la propietat va emprendre mesures legals que ja ha desembocat en un intent de desnonament fallit i un altre que s’ha previst per al 27 de juliol.

Episodis d’intimidació

Per il·lustrar el que estan vivint, els veïns relaten l’episodi del 7 de juny passat, quan van aconseguir aturar un desnonament previst a la finca. Asseguren que aquell mateix dia dos homes van colpejar la porta de la dona que havien de desnonar i la van amenaçar amb fer-la fora per la força o a acceptar suborns econòmics.

També expliquen com dies abans, dos joves que ara mateix ocupen un dels pisos de l’edifici, van patir extorsions, també per part de dues persones que, en aquest cas, van intentar obrir la porta. Els dos joves són estudiants que en assabentar-se de la situació de la finca van ocupar un dels dos pisos buits que hi ha per donar suport als veïns i denunciar que no poden pagar els preus dels habitatges que hi ha.

Per tot plegat, els veïns afectats i entitats del Raval han denunciat aquest dimarts la situació als mitjans de comunicació i diuen que és només un exemple de com afecta l’especulació immobiliària al barri.