Aquest divendres s’inaugura el nou Casal Popular la Tecla. Després d’un any sense espai, la iniciativa ha reobert al carrer dels Madrazo, 60-66, en un local ocupat on abans hi havia una oficina del banc BBVA. Volen ser un espai autogestionat i lloc de reunió dels diversos col·lectius que en formen part, però també un espai obert al barri, tant a joves com gent gran i infants.

Des de dissabte passat que van obrir, tenen programat un horari amb diverses activitats, com sales d’estudi i de treball durant tot el dia, projecció de pel·lícules, tallers i activitats culturals de tota mena. Des del casal, estan oberts a donar cabuda a iniciatives veïnals al seu espai. “La nostra idea és que sigui un espai obert als projectes de tothom del barri”, explica Índigo Carbajal, membre del Casal. “Nosaltres tenim els nostres projectes, que són, en general, juvenils, però estem oberts a tothom del barri”.

Un any sense local

El Casal Popular la Tecla va ser desallotjat fa un any del local que estaven ocupant des del 2016 al carrer de Bertran. En formen part Arran Cassoles, la Pira Feminista i Soundgervasi. Ara, després d’un any sense espai, la setmana passada van ocupar una antiga seu de BBVA que, expliquen, feia dos anys que estava en desús.