L’Aquàrium de Barcelona celebra aquest 2020 els 25 anys de vida. Per commemorar aquesta efemèride convida als nens i nenes que enguany facin entre 1 i 10 anys amb una entrada gratuïta per la setmana del seu aniversari. També podran entrar gratis els joves que celebrin els 25 anys aquest 2020. A banda, tots els cap de setmana dels dos primers mesos de l’any (fins a l’1 de març) els visitants poden participar de l’activitat Curioses Criatures on descobriran els secrets d’algunes espècies que viuen als aquaris mediterranis i els tropicals. També poden veure com els cuidadors alimenten les rajades i n’expliquen la seva vida.

El centre va obrir el 8 de setembre de 1995 i s’ha convertit en l’espai marí més gran del món amb fauna mediterrània. La tasca de l’Aquàrium és divulgar el coneixement sobre el medi marí i educar la població en el respecte i la protecció d’aquest hàbitat per garantir-ne el futur.

Quines espècies hi conviuen?

A l’Aquàrium hi conviuen més d’11.000 espècies. Al llarg d’aquests 25 anys han nascut 2.500 animals i s’han consumit més de 360 tones de menjar. Un dels atractius són els taurons que hi viuen -el tauró gris i el tauró solraig de sorra-, també hi ha taurons tropicals com el puntes negres i el puntes blanques.

Els peixos verinosos com l’escorpí, el globus i el peix pedra tenen molt d’èxit entre els visitants. Els que també acaparen part de les mirades són els peixos pallassos i els cirurgians -El Nemo i la Dora-. Els cavallets de mar, els pops i els pingüins també hi habiten.

L’Aquàrium suma 37 milions de visitants des de la seva inauguració i 9.000 dies obrint sense interrupció.