MANUEL BARBERO, fundador de l'Associació Mans Petites "És un dia molt important, és el dia dels drets dels menors, aquests drets que dia a dia s'estan vulnerant. Demanem a les institucions que agafin aquest problema, que siguin valents i que ho agafin amb responsabilitat." LAURA PÉREZ, regidora del districte de Sants-Montjuïc "Moltes vegades hem preferit com a societat amagar una cosa que ens crea malestar i que ens crea rebuig, però aquesta no és la manera que tenim d'enfrontar-nos als abusos sexuals a menors." MERITXELL CARPIO "Jo quan tenia 12 anys vaig patir abusos per part d'un mestre de la meva escola durant dos anys. A part d'abusos sexuals eren abusos físics i psicològics. Era una persona força agressiva que va arribar a obrir-me el cap, a trencar-me una dent, a trencar-me ossos, a arraconar-me en una cantonada i donar-me puntades de peu fins que es cansava... N'hem de parlar, s'ha de dir, s'ha de fer difusió. És una paraula tabú, i s'ha d'acabar." ELISABET GARCIA, advocada "La no prescripció per molt que no pugui acabar comportant una sentència condemnatòria sí que ajudaria molt als supervivents per poder superar l'estigma, per superar els traumes i per poder tornar a viure una altra vegada."

Adults i infants han assistit a la concentració per commemorar aquesta jornada dedicada als drets dels menors. Han fet una crida a la responsabilitat de les institucions i de la ciutadania per fer visible la xacra dels abusos i maltractaments a infants que, diuen, encara està molt silenciada. Han demanat, també, que canviï el Codi penal perquè no prescriguin aquests delictes. Manuel Barbero, fundador de Mans Petites i primer pare denunciant del cas de l’escola dels Maristes de Sants, ha recordat que “els drets dels infants cada dia es vulneren més”.

Algunes víctimes han explicat el seu testimoni, com la Meritxell Carpio, que als 12 anys va patir abusos per part d’un mestre d’escola. La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, que també ha participat en l’acte, ha recordat que sovint la societat prefereix amagar allò que crea malestar i rebuig, “però aquesta no és la manera que tenim d’enfrontar-nos als abusos sexuals a menors”.