MERCÈ TORRELL, impulsora de Les gegantes amb tu "Nosaltres partíem de base 0, una colla petita... Ens han donat, bé, gent que està fent bijuteria, artesania, però tot ens ho donen de manera altruista perquè ho posem a les paradetes i perquè la gent ens doni els donatius a canvi d'aquests productes."

Ha estat la trobada de gegantes més multitudinària que s’hagi vist mai a Catalunya i s’ha fet en favor de la investigació del càncer de mama. Aquests eren els principals objectius del projecte Les gegantes amb tu, que posava el seu punt final amb aquesta iniciativa. El projecte el va impulsar Mercè Torrell, veïna de la localitat vallesana de Sant Pere de Vilamajor, quan va saber que tenia aquesta malaltia. Des d’aleshores, han fet activitats arreu de les comarques catalanes per donar a conèixer la malaltia i recollir fons per a la recerca.

Precisament, un dels factors que més ha volgut subratllat la mateixa afectada ha estat la solidaritat de la gent per col·laborar amb la causa. “Gent que està fent bijuteria, artesania, ens donen peces de manera altruista perquè ho posem a les paradetes i perquè la gent ens doni els donatius a canvi d’aquests productes”, ha explicat. Des de l’abril, data en què va començar la campanya, han recollit fins a 20.000 €.