El districte de Sant Andreu disposa d’una nova zona de jocs infantils. És al Parc de La Pegaso, a la Sagrera, on s’ha construït una gran estructura amb forma de pop i plena d’espais per als més petits. L’àrea s’emmarca dins el Pla del joc municipal, que preveu fins a cinc espais infantils singulars a diferents indrets. L’objectiu, com ha explicat la tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, és “fer una ciutat plenament jugable” i “incorporar nous elements” als jocs més clàssics que normalment es troben als parcs.

L’àrea del Parc de La Pegaso té forma de pop i al voltant hi ha altres jocs relacionats com ara un petit rocòdrom per escalar. A més, també està habilitada per a persones amb discapacitat. Aquest dimarts s’ha presentat a la premsa i, a partir d’aquest divendres, s’obrirà al públic. La regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín, ha reivindicat el fet que l’estructura s’ha dissenyat amb la participació de 173 nens i nenes de tres escoles properes: Congrés-Indians, Pegaso i Turó Blau.

El Pop de La Pegaso és el segon joc singular del Pla de jocs. El primer es va inaugurar a la plaça del Sol, a Gràcia, i la resta s’obriran al llarg d’aquest mandat: als Jardins de la Indústria, a l’Eixample; al Parc Central de Nou Barris, que tindrà forma de balena, i a l’avinguda Meridiana, a Sant Martí. Tots s’inspiren en els parcs d’alguns països escandinaus.