Agafar el tren a l'estació de Sant Andreu Comtal és un repte per a les persones amb mobilitat reduïda. Un cop s'ha picat el bitllet i travessat el vestíbul, només hi ha escales per accedir a les andanes. Si es vol anar en direcció a l'aeroport o Castelldefels, hi ha opció de baixar-hi a través de l'accés d'emergència. TONI MOLINA, usuari "Jo he vingut particularment i m'han dit que no podia accedir-hi per la perillositat que això comporta. Depèn del dia, l'hora i la persona. Oficialment no és pot perquè si passés alguna cosa se la carregarien." Per anar en direcció contrària, però, no hi ha cap accés alternatiu. Les persones amb mobilitat reduïda haurien d'agafar un altre transport. TONI MOLINA, usuari "Perquè no hi ha rampa. Encara que el tren estigui adaptat no hi ha accés practicable, accessible o adaptat. És una paradoxa, però és així. És surrealista que l'any 2015 passin aquestes coses." L'accessibilitat, a través d'ascensors i escales mecàniques, es podria millorar amb la construcció de la futura estació. Segons Renfe, l'edifici està pendent d'estudi conjuntament amb la zona de la Sagrera. Segons l'associació de veïns fa cinc anys que hauria d'estar aixecat l'edifici. La darrera notícia que tenen és que l'assignació econòmica podria arribar a l'octubre i l'estació s'inauguraria el Nadal de 2016. PAU MADUELL, vocal d'Urbanisme AV Sant Andreu de Palomar "Són unes dates que han tingut tant retard que no ens ho acabem de creure. És un tema que ens té molt preocupats. No entenem com els diferents governs municipals no han afrontant aquest tema d'una manera més contundent i esperem que el nou govern prengui mesures en el tema. Això és un tema que en la propera legislatura no pot continuar així." Arriba el tren, en aquest cas adaptat. Els problemes, però, continuen. La separació entre el comboi i l'andana fa inviable pujar-hi. Des de Renfe expliquen que és perquè l'andana té forma de corba. Un obstacle més a corregir.

El 2008 es van iniciar els treballs de l’estació adaptada, que haurien d’haver estat enllestits en un parell d’anys. Segons els veïns, l’assignació pressupostària de gairebé set milions d’euros, que depèn de Foment, no ha arribat. L’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar fa anys que reclama la construcció de l’estació i del parc lineal.

L’accessibilitat, a través d’ascensors i escales mecàniques, es podria millorar amb la construcció de la futura estació. Segons Renfe, l’edifici està pendent d’estudi conjuntament amb la zona de la Sagrera.

L’estació de Sant Andreu Comtal només té escales per accedir a les andanes. No hi ha ni una sola rampa. Si es vol anar en direcció a l’aeroport o Castelldefels, hi ha opció de baixar-hi a través de l’accés d’emergència però en direcció contrària és impossible anar-hi. Les persones amb mobilitat reduïda haurien d’agafar un altre transport. Els problemes, però, també continuen quan arriba el tren a l’estació. La separació entre el comboi i l’andana fa inviable que una cadira de rodes pugui pujar-hi. Des de Renfe expliquen que és perquè l’andana té forma de corba.