Desarticulat un grup criminal

(ACN) Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones per formar part d’un grup criminal especialitzat en cometre robatoris amb força a domicilis. Segons informa la policia catalana en un comunicat, han detingut cinc homes com a presumptes autors de deu robatoris amb força en pisos de Barcelona. Els cinc arrestats havien aconseguir un alt grau d’especialització i forçaven els panys dels domicilis amb eines que ells mateixos fabricaven. Els cinc detinguts tenen entre 28 i 57 anys. Un d’ells ha ingressat a la presó. Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten relacionar els arrestats amb altres robatoris.

La investigació va començar a l’abril quan els Mossos van tenir coneixement de diferents robatoris en domicilis de la capital catalana que seguien el mateix patró. Un dels membres del grup trucava als timbres dels blocs mentre un altre es col·locava a prop de la porta del domicili per comprovar si se sentien sorolls a l’interior. Si no detectaven cap soroll, violentaven els panys d’accés. Normalment, s’emportaven diners en efectiu i objectes que tinguessin una ràpida sortida al mercat il·lícit.

Els investigadors van identificar els presumptes autors i van determinar que era un grup de persones que operava des de la ciutat de Barcelona.

El 29 de juliol, la Guàrdia Urbana de Barcelona va localitzar dos homes a la plaça d’Urquinaona que presumptament tornaven de cometre un robatori, perquè quan els van escorcollar van localitzar diferents eines per forçar panys i diversos objectius dels quals no van poder acreditar la seva procedència.

Els Mossos van constatar que aquestes dues persones eren dos integrants del grup investigat i els van detenir. També es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir altres tres integrants del grup i escorcollar els domicilis que tenien al carrer de Castillejos de la ciutat.

Durant l’escorcoll, es van trobar diversos objectes procedents dels robatoris, un petit taller per fabricar-se les seves pròpies eines per forçar panys i diferents bombins per fer pràctiques. Per als Mossos, aquest fet demostra una alt grau d’especialització.

Un dels detinguts va ingressar a presó, després que quatre dels cinc passessin a disposició judicial. El cinquè detingut va quedar en llibertat com a investigat pendent de ser citat a declarar per part del jutge