Està sent i serà un estiu atípic, marcat pels brots de coronavirus a Barcelona i altres municipis de Catalunya. Al juliol, l’increment de positius nous va posar en alerta les autoritats sanitàries. Les dades dels darrers dies mostren que el creixement s’ha estabilitzat, però “no podem abaixar la guàrdia”. En el primer dia d’operació sortida per vacances, la consellera de Salut, Alba Vergés, demana “corresponsabilitat” a la població quan es desplaci a la costa, la muntanya o l’interior a passar l’agost.

“Això ens posa molt en alerta, cal vigilar molt bé els moviments”, ha advertit Vergés, que admet que “no deixa de ser estiu” però fa una crida a mantenir les mesures d’higiene i de seguretat. “Fem el que fem, no pensem que anem a una zona que no té risc de per si: nosaltres som el risc“, ha afegit la consellera.

Estabilització dels casos nous

Passat ja l’equador de la setmana, les dades provisionals dels casos nous de coronavirus a Barcelona donen lloc a un cert optimisme. Del 20 al 26 de juliol, a la ciutat es van detectar 1.649 positius amb una prova PCR, i en el que va d’aquesta setmana se n’han diagnosticat 780, menys de la meitat. Ara bé, cal recordar que les actualitzacions dels pròxims dies acabaran de corregir la xifra de contagiats dels dies més recents.

En el cas que la situació torni a empitjorar, Salut insisteix que el confinament serà sempre l’últim recurs per combatre la pandèmia.