Els Mossos d’Esquadra han detingut 13 persones acusades de formar part d’un grup criminal dedicat a perpetrar robatoris a domicilis de manera habitual i continuada a la zona del Barcelonès, del Maresme, de Girona i de Manresa. La base de les operacions, però, eren dos pisos de la ciutat de Barcelona. Amb aquestes detencions, es dona per desarticulada aquesta organització criminal, a la qual s’atribueixen 22 robatoris amb força a domicilis.

En total, la policia va fer set escorcolls: quatre a Barcelona, dos a Badalona i un a Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme. En les entrades, van intervenir diversos objectes sostrets, com joies, 145 telèfons mòbils, diversos aparells electrònics i més de 35 ordinadors portàtils i tauletes electròniques. També van comissar 10.225 euros, dues pistoles d’aire comprimit i diverses peces de roba i complements falsificats destinats al “top manta”.

material intervingut

D’entre els 13 detinguts, hi ha els que es consideren els líders del grup i quatre han ingressat a presó. La investigació però continua oberta i no es descarten més detencions. De fet, una setmana abans de l’operació policial, els agents van detenir un home a qui consideren també membre de l’organització a l’aeroport de Barcelona quan intentava marxar cap a Geòrgia.