Després que la propietat va anunciar que el gimnàs Social tancaria definitivament les mostres de suport no s’han fet esperar. Els promotors del projecte s’han sorprès de l’allau de peticions per poder col·laborar en el manteniment de l’equipament. Ara bé, mantenen que encara no poden fer front al deute de 150.000 euros i per tant, el dia 31 de maig serà l’últim d’obertura.

Aquest diumenge al matí molts usuaris s’han apropat al centre per fer la seva rutina d’entrenament, nedar o fer ús de les dutxes. Una d’elles és l’Aisha,que ha estat derivada per la Fundació Esperança fa només un mes i que mostra preocupació per la clausura de les instal·lacions. “M’agrada venir a fer esport, és la primera vegada que trepitjo un gimnàs”, explicava mentre feia bicicleta. Com ella, són 900 les persones sense recursos que hi han arribat derivades d’alguna de els 38 entitats socials i de l’Ajuntament.

Gimnàs Sant Pau

Cinc condicions

Els promotors del projecte es mostren esperançats amb la resposta ciutadana davant l’anunci però condicionen el tancament a cinc requisits.

  • Aconseguir una primera quantitat de diners d’uns 30.000 euros per afrontar uns pagaments urgents
  • Eixugar el deute de 150.000 euros
  • La quantitat anual de 100.000 euros procedents de l’administració pública
  • La cogestió amb les entitats socials
  • L’adquisició de l’immoble per part de l’Ajuntament

De fet, aquests dies ja han rebut algunes respostes d’entitats socials interessades a col·laborar en la cogestió de l’equipament a través d’algun tipus d’aportació econòmica. Encara, però, no hi ha res tancat.

La compra de la finca, un imprescindible

Per tal de frenar la venda de l’edifici, l’entitat explica que cal que el consistori “compleixi amb el compromís que va adquirir a l’abril del 2017“. Des de l’Ajuntament recorden que l’acord que es va signar a tres bandes amb la propietat i els promotors del gimnàs tenia dos requisits: “La implicació de la Generalitat en l’operació i que la propietat estigués disposada a vendre l’immoble a un preu dins els marges que té el consistori per adquirir béns immobles”.