Tamara Carrasco

(ACN) L’Audiència de Barcelona ha acordat que sigui el Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona i no el Jutjat d’Instrucció número 1 de Gavà el que es faci càrrec de la causa contra l’activista d’un CDR Tamara Carrasco. L’Audiència Nacional es va inhibir de la causa que tenia oberta contra ella al novembre i des d’aleshores s’estava pendent de determinar quin jutjat se’n faria càrrec.

Mentrestant, es manté vigent la mesura cautelar imposada per l’Audiència Nacional de no poder sortir del seu municipi, Viladecans. En una interlocutòria, l’Audiència de Barcelona ha decidit que la investigació la porti a terme un jutjat d’instrucció de la capital catalana perquè considera que a hores d’ara no queda clar des de quina localitat es va difondre l’àudio que investiga la justícia per incitació a cometre desordres públics.

Tamara Carrasco va ser detinguda juntament amb Adrià Carrasco l’abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l’Audiència Nacional pels presumptes delictes de rebel·lió i terrorisme. Al novembre, el magistrat de l’Audiència Nacional Diego de Egea va decidir enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics. Tot i això ,va mantenir sobre Carrasco l’obligació d’estar confinada al seu municipi.

Des d’aleshores, el cas ha estat pendent de quin jutjat se’n feia càrrec. El Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona es va inhibir en el de Gavà, ja que va considerar que els fets havien passat al municipi de Viladecans, però al seu torn aquest segon jutjat ho va rebutjar. Finalment, ha estat l’Audiència de Barcelona la que ha pres la decisió de quin jutjat ha d’instruir la causa. En la interlocutòria, considera que en aquest moment no se sap des d’on Carrasco va enviar suposadament un àudio de cinc minuts i 41 segons que la justícia està investigant per haver presumptament incitat a cometre delictes d’alteració de l’ordre públic.

“Si no es fa cap activitat investigadora, difícilment podrà esclarir-se el lloc des d’on es va produir la distribució o difusió pública del missatge”, asseguren, tot retraient a la magistrada del jutjat 24 que es va inhibir en Gavà sense haver ni tan sols pres declaració a Carrasco per saber la seva participació en els fets ni “sobre el lloc des d’on va confeccionar i difondre el missatge”. Així, consideren que pensar que ho va fer des de Viladecans només és una “mera presumpció que no pot sustentar la inhibició davant l’evident absència de tasca instructora”.

Per aquest motiu, l’Audiència de Barcelona declara la competència “almenys pel moment” del Jutjant d’Instrucció número 24 de Barcelona.