Els afectats pel frau de Fòrum Filatèlic, Afinsa i Arte y Naturaleza han tornat a protestar, amb motiu del 13è aniversari d’aquesta estafa. És una concentració organitzada per l’Associació de Consumidors de Catalunya (ADICAE), que defensa els interessos de les persones defraudades i que s’ha fet de forma simultània també a Tarragona i Girona.

A la ciutat, l’espai escollit per la concentració ha estat la plaça de Sant Jaume, que ha acollit desenes de persones que han reivindicat que s’efectuï la devolució dels imports defraudats. A Catalunya, encara resten prop de 18.000 persones afectades per un import superior als 320.000 euros.

Adicae

ADICAE defensa que els processos de liquidació són fonamentals i ha posat sobre la taula el fracàs del sistema concursal que, asseguren, “no estava preparat per a un procés d’aquesta envergadura.” La plataforma ha presentat demandes de responsabilitat contra els administradors concursals per “excessiva dilació” en el procés i per “malmetre” el valor de les vendes i el patrimoni que servirà per tornar els diners als afectats. Amb tot, ADICAE impulsarà una nova reforma de llei concursal que tingui en compte els consumidors i propiciï la intervenció de l’Estat en la compravenda de bens.