El tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, creu que el tall de la Meridiana és “absolutament abusiu” i critica que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, se sumés a la protesta d’aquest dissabte, després que el Departament d’Interior va prohibir repetir el tall. “No és de rebut i és impropi que una presidenta del Parlament hi hagi acudit amb una actitud clarament desafiant”, ha afirmat. “El mínim que podem esperar és que els representants públics, que ho són o haurien de ser de tots els ciutadans, siguin els primers a complir aquestes indicacions”.

Collboni, que ja va celebrar la prohibició a través de Twitter, ha insistit que “els talls tal com els hem vist fins ara s’han d’acabar” i s’ha mostrat confiat que en els propers deies la Meridiana “restableixi poc a poc la normalitat”. Tot plegat, ha dit, fent-ho compatible “amb el legítim dret a la protesta i a la manifestació, que, en aquest cas, crec que era molt evident que estava absolutament desproporcionat i que perjudicava molt la gent de la ciutat de Barcelona i l’entorn, i especialment el comerç de proximitat“. En aquest sentit, creu que hi ha “formes de protesta que no són tan lesives com era tallar cada dia una artèria de comunicació tan important com la Meridiana”.

Sense crítiques a l’actuació policial

En ser preguntat per l’actuació dels Mossos d’Esquadra, Collboni ha afirmat que “mai no criticaré dispositius policials” i ha afegit que “els professionals de la seguretat són els que han de decidir sobre el terreny quines són les decisions que es prenen”. Tot i això, considera que tres anys són “massa temps” i que la ciutadania ha tingut “massa paciència”.

Els talls de la Meridiana, una de les principals entrades i sortides de Barcelona, es produeixen des de fa tres anys en protesta per la sentència del Suprem sobre l’1-O. Durant tot aquest temps, hi ha hagut moments de tensió durant l’acció, i també per les convocatòries que es feien de grups contraris a la protesta.

Elena: “La instrucció és clara, s’ha de traslladar”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, assegura que la instrucció que han rebut els mossos “és clara”, i que la protesta de la Meridiana “s’ha de traslladar”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, però, assegura que la policia catalana actuarà quan cregui que “és més oportú”. Elena també s’ha mostrat contrariat per la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a la concentració de dissabte a la nit. Considera que “és un error”, i la vol entendre “en clau personal” arran de “la crisi al Parlament” dels últims dies.