Des d’aquest dissabte, 12 de febrer, els talls diaris de Meridiana Resisteix no tenen l’autorització del Departament d’Interior. La ubicació on ha proposat Interior traslladar la protesta és la plaça que connecta amb el passeig de Fabra i Puig, davant de l’estació de Renfe. El col·lectiu independentista no accepta la prohibició ni està a favor de la nova ubicació i ha fet una crida a mantenir la convocatòria, a les 19.45 h a l’avinguda Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig.

Des de quarts de vuit del vespre, una desena d’unitats de BRIMO i ARRO, dels Mossos d’Esquadra, han ocupat els principals accessos a la cruïlla on, fins avui, es feia el tall de manera autoritzada. A les 19.55 h, al voltant d’un miler de persones que esperaven a les voreres han ocupat la calçada de l’avinguda de la Meridiana, amb crits “d’Independència” i “fora les forces d’ocupació”. Els agents dels Mossos d’Esquadra no han impedit l’ocupació de la calçada. L’acte ha comptat amb el suport i la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs i també de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Bona part dels càntics, que s’han pogut sentir durant el tall, han estat en contra del govern de Pere Aragonès i en especial contra el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Meridiana Resisteix: “s’està represaliant un dret fonamental”

Meridiana Resisteix acusa l’Estat i la Generalitat d’estar “represaliant un dret fonamental” com és el de manifestació. Per la seva banda, l’Assemblea Nacional Catalana també ha mostrat el seu suport al col·lectiu i se sumarà al tall 667 perquè, diu, “ara toca defensar els nostres drets i exigir obediència al mandat del 52 % per la independència”.

Colau i Collboni en celebren la prohibició

L’alcaldessa, Ada Colau, celebra que el govern hagi anunciat que posarà fi a les “molèsties” que els veïns “patien des del 2019” amb els talls de la Meridiana. Colau ha recordat que l’Ajuntament feia mesos que demanava al Departament d’Interior, a través dels corresponents informes de la Guàrdia Urbana, que posés ordre a una situació “insostenible” que, segons assegura, “podia derivar en mals majors”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, considera que la decisió arriba massa tard. El líder socialista assegura que el fet que “quatre gats tallessin diàriament la Meridiana era una burrada”.

Tres anys de protestes diàries

Els talls de la Meridiana, una de les principals entrades i sortides de Barcelona, es produeixen des de fa tres anys en protesta per la sentència del Suprem sobre l’1-O. Durant tot aquest temps, s’han produït moments de tensió durant els talls de trànsit, i també per les convocatòries que es feien de grups contraris a la protesta.