classes amb alumnes

El maldecap del professorat per introduir les notes finals al programa informàtic Esfer@ segueix poques hores abans que finalitzi el curs escolar. El problema no s’ha solucionat després que a principis de setmana els docents van denunciar que la situació era alarmant ja que cada cop que volien introduir-hi les avaluacions, el sistema es col·lapsava i apareixia la paraula “carregant” a la pantalla.

El portaveu d’USTEC-STEs titlla la situació d'”esfereïdora”

El portaveu d’USTEC-STEs, Ramon Font, ha dit 24 hores abans que acabi el curs que la situació és “esfereïdora” i que “no es pot garantir que les notes puguin arribar l’últim dia de classe, el 21 de juny”. Segons ha dit Font a ‘El matí de Barcelona‘ si les avaluacions no es poden entregar a les famílies se’ls informarà que les rebran més endavant”.

Les solucions temporals no han funcionat

El Departament d’Educació va informar els centres catalans, que són 2.800 a tot Catalunya, que el problema havia estat la saturació d’usuaris que entraven al mateix moment al programa informàtic, que s’ha estrenat recentment. Per això van decidir que s’hi restringia l’accés i que els docents únicament podien utilitzar els ordinadors de secretaria, i amb els usuaris i contrasenyes dels equips directius i del personal administratiu. Però aquestes solucions temporals no els han funcionat. Des d’USTEC-STEs denuncien que el sistema es segueix penjant i que són uns 80.000 els mestres afectats, tant de primària, com secundària i batxillerat.

Alguns centres ja comuniquen a les famílies el retard de les notes

En previsió que les notes arribaran tard, alguns centres ja s’han afanyat a comunicar les famílies que l’entrega de notes es farà la setmana vinent.