La Guàrdia Urbana i tècnics del Departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona han rescatat sis cadells de gos en un local de ioga de Sant Martí, situat a l’avinguda Meridiana. La intervenció es va poder fer gràcies a la denúncia d’una entitat animalista. Segons ha explicat el consistori en un comunicat, durant les sessions de ioga es mostraven els cadells i les persones interessades feien les comandes de compra. Es tracta d’un sistema il·legal. El local tenia un acord privat de col·laboració amb un establiment de venda d’animals que els facilitava els cadells, de pocs mesos.

Els cadells van donar positiu en una malaltia intestinal

Els sis cadells que s’han intervingut tenen pocs mesos. Quatre dels animals provenen de països de fora de la Unió Europea amb passaports manipulats i amb irregularitats en el compliment de la pauta de vacunes contra la ràbia. A més, els cadells van donar positiu de giardiasis, una malaltia intestinal de propagació molt ràpida que ocasiona fortes diarrees i, que si no es tracta amb dieta i medicació adequada, pot esdevenir malaltia crònica en cadells.

Els animals actualment estan sota la tutela del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i el Departament de Protecció dels Animals iniciarà l’expedient sancionador per les irregularitats. Aquesta intervenció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Unitat d’Investigació, la unitat de Reforç a les Emergències i Proximitat, i del Departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona.