Mossos patrullatge

Els Mossos d’Esquadra ja han fet nou detencions a presumptes autors de l’onada de robatoris que s’han produït aquestes últimes setmanes als barris de Sant Pere i Santa Caterina. Les últimes han estat aquest divendres a les sis del matí. La policia catalana ha arrestat dos homes després d’enxampar-los in fraganti al carrer de Corretger, després d’haver accedit a un local de restauració amb una tapa de clavegueram, que és la manera com alguns lladres estan actuant darrerament en aquesta zona.

Les detencions s’han fet en el marc d’un dispositiu conjunt dels Mossos i la Guàrdia Urbana que es va posar en marxa al desembre, quan es va detectar un repunt de furts en establiments d’aquesta zona. En el cas dels Mossos hi ha destinats una quinzena d’agents, als que també se sumen els de la policia local, que intensifiquen el patrullatge a partir de les sis de la tarda.

Els dos últims detinguts sumen 28 antecedents

Aquests dos últims detinguts pels Mossos sumen un total de 28 antecedents policials. Un dels detinguts acumula 16 antecedents en només cinc mesos, des del setembre passat, i l’altre en té 12.

Rabassa: “Estem patint un moment complicat”

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha admès que Sant Pere i Santa Caterina estan vivint un “moment complicat”, a conseqüència d’aquest “grup de persones sense massa organització” que estan cometent els furts.

Tant la policia com el districte de Ciutat Vella mantenen el contacte amb els responsables dels establiments comercials del barri, que havien reclamat més vigilància arran de l’onada de robatoris durant les nits. “No podem normalitzar això de cap de les maneres”, assegura Rabassa, que espera que en els propers dies hi hagi més detencions.

Investiguen possibles punts de venda de droga

A banda de les detencions, aquest dispositiu policial també ha permès recuperar un local del carrer de Sant Pere Mitjà que s’utilitzava com a espai de venda i consum de drogues, on es va identificar una persona. Aquesta setmana també s’ha neutralitzat un altre “punt complicat” al carrer de Mercaders. En paral·lel, els Mossos també tenen una investigació en curs sobre possibles punts de venda de droga en aquesta zona.

Els robatoris es traslladen als voltants del Parc de la Ciutadella

La pressió policial a Sant Pere i Santa Caterina pot ser un dels motius que expliquin per què aquests últims dies s’ha produït un increment de robatoris nocturns als comerços del voltant del Parc de la Ciutadella. En pocs dies se n’han registrat tres en dues illes de cases de distància i, en almenys un dels casos, la manera de fer dels lladres ha estat la mateixa, és a dir, forçant la reixa amb una tapa d’aigua o de clavegueram.