(ACN/Redacció) La Guàrdia Civil ha detingut a Verdum, al carrer de Casals i Cuberó, una persona per presumpta pertinença a l’organització terrorista Daesh, segons ha informat el cos policial. L’operació es va iniciar l’any passat, quan els agents van detectar una persona que s’estava radicalitzant i utilitzava plataformes de missatgeria instantània encriptades per mostrar el seu suport actiu a favor de Daesh.

Una detenció que arriba poc després de l’atemptat a Moscou i que França hagi augmentat l’alerta antiterrorista. En aquest cas, el detingut difonia i traduïa a internet i amb diversos perfils abundant contingut gihadista sobre activitats terroristes portades a terme en diferents escenaris, així com sobre material idoni per a la fabricació d’explosius.

L’arrestat tenia connexions internacionals, també amb persones detingudes per fets similars. Els investigadors han acreditat que les activitats que portava a terme als seus perfils estaven planificades d’una forma coherent i coordinada amb una clara vocació de guanyar adeptes i aconseguir un suport real i efectiu a Daesh.

Connexions amb gihadistes detinguts al Canadà i Suècia

L’arrestat seguia unes estrictes mesures de seguretat en les comunicacions, emprava eines que li permetien mantenir l’anonimat a les xarxes i operar clandestinament. També s’ha detectat que feia servir criptomonedes, per la qual cosa la Guàrdia Civil no descarta que estigui vinculat amb activitats financeres del terrorisme. El cos policial ha constatat també les connexions internacionals que tenia aquesta persona. Havia arribat a mantenir contacte amb altres simpatitzant de la causa gihadista en altres països de diferents continents per proporcionar-los formació i capacitació terrorista. En concret, se li han trobat connexions amb gihadistes detinguts recentment al Canadà i a Suècia.

L’operació s’ha portat a terme gràcies a la col·laboració i cooperació estatal i internacional. A l’estat hi han col·laborat activament la Guàrdia Civil i el Centre Nacional d’Intel·ligència, mentre que a l’exterior s’ha fet amb el Servei de Seguretat Suec SAPO, la Direcció General de Seguretat Interior francesa (DGSI) i l’Europol. Després de la detenció i l’escorcoll, els agents continuen amb la pràctica d’altres diligències que puguin permetre esclarir la implicació d’aquesta persona amb possibles complots terroristes internacionals.