casal estiu Barcelona
Imatge: Àlex Losada

Arrenca la campanya dels casals d’estiu 2024 a Barcelona. Aquest any, l’Ajuntament ofereix 360.268 places per triar entre activitats de lleure, esportives, científiques o culturals. Totes aquestes propostes estan recollides al web T’estiu molt, que engloba més d’un miler d’activitats pensades perquè els infants i adolescents de Barcelona d’un a 17 anys gaudeixin del període de vacances.

Les inscripcions, el 2 d’abril

El període d’inscripció i de sol·licitud de beca començarà el dimarts 2 d’abril a les 9 h i es farà per internet, tot i que algunes entitats poden decidir obrir les inscripcions més tard de la data indicada. La data d’inici de les activitats generals serà el 22 de juny i s’allargarà fins al 6 de setembre, just per adaptar-se a l’inici del curs escolar.

L’oferta d’activitats inclou bressol d’estiu, campaments, colònies, estades culturals fora de Catalunya, rutes, casals esportius, el Campus Olímpia, taller d’arts escèniques, cursos d’anglès i activitats en família, entre d’altres.

Enguany, el consistori inverteix 5,1 milions d’euros en beques perquè tots els infants puguin gaudir del programa. L’ajuda s’ha de sol·licitar en línia després d’haver inscrit l’infant a l’activitat i l’import cobert dependrà de la renda familiar.  

Afectacions a nou escoles de Barcelona

Els casals d’estiu aquest any no podran fer-se a nou de les 24 escoles, on aquest estiu s’estan instal·lant un sistema de refrigeració i les plaques fotovoltaiques. En aquests casos, s’estan buscant espais propers on els infants puguin fer activitats similars.