Els veïns i comerciants del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera denuncien que des de fa uns mesos s’han incrementat els robatoris a les botigues de l’entorn de la plaça del Pou de la Figuera. Expliquen que durant l’hivern disminueixen els furts a vianants i turistes, però que els comerciants comencen a patir aquesta delinqüència.

10 robatoris en només dues setmanes

De fet, alguns asseguren que durant les últimes dues setmanes han entrat a una desena de comerços i molts diuen que van a dormir “pensant si demà ens passarà”. També alguns establiments asseguren que han patit fins a dos o tres furts en poc temps. En aquest sentit, el veïnat demana a l’Administració i la policia que posin mesures com, per exemple, incrementar la vigilància.

Mossos patrullatge

Més robatoris a comerços de Barcelona

Recentment a la ciutat s’han produït diversos robatoris a botigues. A finals d’any, els Mossos d’Esquadra van detenir dos homes com a presumptes autors de diversos robatoris violents en establiments comercials de Barcelona. Els dos arrestats —que van entrar a la presó— acumulaven més d’una quarantena de detencions per fets similars i delictes contra el patrimoni. També aquest mes de gener, la Guàrdia Urbana va detenir dues persones per forçar un local de l’Eixample amb una tapa de clavegueram i els Mossos van detenir dos lladres després d’un robatori frustrat en una botiga de luxe al passeig de Gràcia.