50Entitats i veïns de la Trinitat Vella enllesteixen la decoració del túnel del terror d’aquest any. Es tracta d’una de les activitats del barri que aplega més voluntaris i col·laboradors —prop d’un centenar— i, després de sis anys, s’ha convertit gairebé en una tradició. Aquest any han escollit la sèrie ‘Joc de Trons’ com a inspiració. Entitats i veïns treballen des de juliol per ambientar i convertir l’Espai Via Barcino en els set regnes de ‘Joc de Trons’. El resultat, ‘Joc de Trinis’, es podrà veure aquest cap de setmana.

Un esdeveniment col·laboratiu

El túnel del terror de la Trinitat Vella va començar a fer-se fa sis anys amb l’objectiu d’aglutinar totes les entitats del barri en un projecte comú. Primer va ser un túnel petit i sense pretensions, però amb el temps, els decorats han guanyat en detalls i realisme i, en cada edició, s’hi han  sumat més veïns.

Al juliol van decidir la temàtica del túnel i van començar a planejar els elements i sales que necessitarien. Però el treball més intens va arribar al setembre. Més d’una vintena de persones hi han treballat des de llavors cada dia. José Antonio Garcia, president de La caja de pandora, explica que “molts de nosaltres venim de dilluns a diumenge cada tarda. Recollim els nens de l’escola i a les sis de la tarda comencem la feina fins a les nou del vespre”. Afegeix que “la Trinitat Vella és un barri petit i tots ens coneixem i quan algú necessita res ràpidament troba resposta dels veïns.”

Ajuda des de Sants

La col·laboració veïnal ha estat imprescindible per tirar endavant un projecte com aquest. Molt del material que cal per elaborar els decorats i el vestuari és reciclat o són donacions. Fins i tot, en aquesta edició, alguns dels elements els ha cedit la comissió de festes Alcolea de Dalt, del barri de Sants, que també es va inspirar en ‘Joc de Trons’ per guarnir el carrer durant la festa major del barri.

Un cop els decorats i els vestuari estan fets, cal muntar tots els elements i ambientar una per una les sales del túnel del terror. Per això, divendres a la tarda van traslladar totes les activitat de l’Espai Via Barcino al centre cívic Trinitat Vella. Aquesta setmana hi ha hagut veïns posant a punt el túnel durant tot el dia. Jone García, una de les dinamitzadores de l’Espai Via Barcino, afirma que “estan sent uns dies molt intensos. Ha vingut més gent que mai a col·laborar. Segurament per la temàtica, perquè hi ha molts seguidors de la sèrie”. “Aquest any tot està sent molt laboriós. Hem fet molta quantitat de decorats que porten molts detalls”, afegeix emocionada Purificación Ruiz, veïna de la Trinitat Vella.

Dues sessions, divendres i dissabte

El túnel del terror obrirà les portes divendres a les 20 h. Hi haurà gairebé centenar d’actors i altres voluntaris que s’encarregaran de l’entrada i de la seguretat del recinte. Dissabte al matí es tornarà a obrir una altra vegada, però amb més llum perquè els veïns i tothom qui ho vulgui pugui veure amb tranquil·litat els decorats i fer-se fotos, per exemple amb el tro de ferro o a la tenda de la Khaleesi.

L’any passat van visitar el túnel del terror de la Trinitat Vella més d’un miler de veïns i els organitzadors esperen aquest any repetir com a mínim el mateix nombre de visitants.