L’assemblea de veïns Acció Riera Baixa ha tallat aquest divendres el carrer de l’Hospital, entre el carrer de les Egipcíaques i la rambla del Raval. Tot i que, en un primer moment, han col·locat taules i cadires al mig del carrer amb l’objectiu de quedar-s’hi indefinidament, finalment han decidit allargar la protesta fins les 22 h., després de sopar. Ho han fet, segons asseguren els convocats, per la pressió policial, que els ha demanat abandonar la via abans de dissabte.

Alguns comerços també s’han unit a la protesta i han abaixat les persianes durant dues hores. Es tracta d’una acció per denunciar la inseguretat que, asseguren, hi ha al Raval. El portaveu d’Acció Riera Baixa, Santi Rodríguez, ha explicat que s’hi uneixen molts problemes com l’especulació immobiliària, la presència de pisos buits, ocupacions il·legals on s’hi trafica amb droga o delinqüència al carrer amb baralles amb armes blanques. Per això, han decidit plantar-se al mig del carrer per denunciar la situació i han cridat a la resta d’associacions de veïns perquè s’hi uneixin. Asseguren que al llarg del dia ja han aconseguit acostar posicions amb algunes entitats i han començat a parlar. “Ens hem d’asseure a parlar de quin Raval volem entre tots els veïns”, ha dit el portaveu.

Més accions de protesta

Els veïns han anunciat que aquesta no serà l’única protesta per denunciar la inseguretat al barri. De fet, aquest dissabte faran un dinar popular al carrer de la Riera Baixa. Una activitat que s’organitza periòdicament entre els veïns d’aquest carrer, però que esperen que, en aquest cas, tingui més ressò. A més, l’entitat veïna ha assegurat que ja estan preparant noves protestes en la que serà una “reivindicació permanent.”