La Taula de Treball sobre el Protocol per a l’abordatge de les agressions masclistes a la Festa Major de Gràcia han denunciat una nova agressió sexual en el marc de la festa major del barri. De moment, es desconeix el lloc i el moment dels fets, però segons el Col·lectiu Feminista del barri, amb aquesta agressió ja són cinc els atacs masclistes que s’han produït durant la celebració.

— Feministes VdG (@feministes_vdg) August 28, 2019

La primera agressió va tenir lloc a Horta-Guinardó quan una dona tornava a casa després de les festes de Gràcia. La segona violació es va produir dies més tard al passeig de Sant Joan.  La tercera va passar també a Horta-Guinardó i els col·lectius feministes denuncien també una altra agressió. Totes van ser respostes amb manifestacions i protestes al carrer.

Activitat dels Punts Lila durant les festes

L’Ajuntament i diverses entitats feministes han condemnat els fets en un manifest conjunt publicat aquest dimecres. Segons el comunicat, durant les festes els tècnics dels punts liles i els col·lectius en defensa de les dones han dut a terme 2536 accions de sensibilització i informació, han fet 22 assessoraments i 23 intervencions. El text manifesta que a Gràcia no es tolera cap tipus d’agressió masclista ni comportament que limiti les dones gaudir lliurement de les festes i ha recordat la importància “de donar una resposta clara i contundent a les agressions masclistes.”